måndag 7 april 2014

Påskägg

Jag kikade runt på Hobbyworld och hittade deras påsktävling, som jag gärna ville delta i.
Hobbyworld - utmaning april 2014

Ville prova göra ett påskägg till tävling, då detta verkligen är något som jag förknippar med påsk. Jag valde faktiskt att gjuta ägget i betong. Dels för att jag ville att det skulle stå stadigt men också för att det skulle hålla bättre från år till år.

Då betongen bränt färdigt målade jag ägget med vanlig vit husfasad färg. När det hade torkat rev jag sönder lite boksidor från en kasserad pocketbok. De rivna bitarna tapetserade jag ägget med. För att det skulle fästa använde jag decoupagelim. Detta fick stå över natten och torka.
Sen målade jag några ytor här och var med Distress crackle paint worn lipstick. Åter igen fick det torka i lugn och ro innan jag gick över ägget med vit gesso. Där jag målat med crackle paint fick jag ha lite mer gesso på. Fortfarande skymtade färgen från worn lipstick igenom men inte lika starkt. Även texten på de rivna boksidorna skymtade igenom.
Gjorde en egen mist genom att använda inka gold magenta utblandat med lite vatten i en mistflaska. Lite av misten sprayade jag ut på mitt underlägg. Använde sen ett duttverktyg för att få upp misten innan jag stöpplade ut den över en stencil med honungskake mönster. Lite av misten som fanns kvar i verktyget strök jag över lite olika ställen här och var.
Därefter valde jag att stämpla med distress ink black soot, picked raspberry squezzed lemonade. Stämplarna kommer från Tim Holtz papillon stamp set och dessutom en egen tillverkad stämpel i form av flera små cirklar som är placerade slumpmässigt.
Dax för att dekorera ägget. Använde ett organza sidenband, blommor i massor, utstansade löv som färgats in med tre olika distress stains i grön färg. Dessutom fick ägget en fjäril i metall och så även en banner med Glad Påsk.





8 kommentarer:

  1. Jättefint ägg. Kul att du är med och tävlar hos oss på Hobbyworld.
    Kram Therese/Tesa

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack Tesa. :) Det var riktigt roligt att skapa det ägget så tack för en rolig tävling. :)

      Radera
  2. Superfint ägg! Jag gillar verkligen hur du har fått till bladrankorna - ser ut som de växer längs ägget sidor! :)
    Tack för att du är med och tävlar hos oss på Hobbyworld!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack. :) Det var en jätte rolig utmaning och hon som fick ägget nu i påsk blev väldigt nöjd. :)

      Radera
  3. Åh ett sådant härligt ägg! Gillar den starka rosa till det skira gröna. :) Tack för att du är med och deltar hos oss på Hobbyworld och lycka till! :)

    Mvh Malin

    SvaraRadera
    Svar
    1. Åh vad roligt att du gillar ägget. Tack. :)

      Radera
  4. Ljuvligt ägg Jennie!! :) Fina detaljer.
    Tack för att du deltar i tävlingen hos Hobbyworld!

    SvaraRadera